ανεξάρτητος Μικρή Αγγελία Χρυσή Έκδοση Eλευθερία Πρωινός Λογος

Άμεσα 2.732 προσλήψεις σε Δήμους, Περιφέρεια και Δημόσιο

Τετάρτη, 25 Σεπτέμβριος 2013

- Όλες οι ειδικότητες και ο αριθμός προσλήψεων ανά Δήμο
- Σε… δόσεις οι προσλήψεις μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας

Το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η πρόσληψη 10.000 ανέργων στις Περιφέρειες και τους Δήμους όλης της χώρας.

Δυνατότητα αίτησης έχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνω των 18 ετών, οι οποίοι ανήκουν στη βαθμίδα της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, είναι δηλαδή απόφοιτοι Γυμνασίου ή Δημοτικού για όσους αποφοίτησαν μέχρι το 1980.
Οι άνεργοι θα αξιολογηθούν με βάση περισσότερο κοινωνικά κριτήρια, όπως η διάρκεια της ανεργίας και η οικονομική κατάσταση του ανέργου.
Οι συμβάσεις όσων επιλεγούν θα είναι πεντάμηνες, χωρίς τη δυνατότητα να παραταθούν ή να ανανεωθούν, ενώ θα λαμβάνουν μισθό 427 ευρώ το μήνα οι άνεργοι έως 25 ετών και 490 ευρώ το μήνα οι άνεργοι άνω των 25 ετών με καλυμμένες τις ασφαλιστικές τους εισφορές.
Ωφελούμενοι της πράξης είναι Έλληνες πολίτες, άνεργοι μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς, νέοι άνεργοι (16 έως 29 ετών), μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, βραχυχρόνια άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας. Το εισόδημα των υποψηφίων δεν θα πρέπει ξεπερνά (ατομικό και οικογενειακό) τις 30.000 ευρώ.
Τα κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουμένων αφορούν στα ακόλουθα:
1. Διάρκεια ανεργίας
2. Ετήσιο φορολογητέο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό (οικ. έτος 2012).
3. Ηλικία
4. Οικογενειακή κατάσταση
5. Εκπαιδευτικό επίπεδο
Το σύστημα επιλογής θα βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων στον καθορισμό των απαραίτητων δικαιολογητικών που πρέπει να υποβληθούν από τους δυνητικά ωφελούμενους, στον ορισμό μηχανισμού ελέγχου των δικαιολογητικών αυτών και στη βαθμολόγηση, κατάταξη και τοποθέτηση των υποψηφίων σε αντίστοιχες θέσεις με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού.
Για την Ήπειρο οι προσλήψεις που θα γίνουν ανέρχονται σε 228 στην Περιφέρεια και σε 462 στους δήμους. Οι προσλήψεις στις Περιφερειακές Ενότητες έχουν ως εξής: Ιωαννίνων 134, Άρτας 36, Πρέβεζας 30 και Θεσπρωτίας 28.
Για τους δήμους αναλυτικά ο αριθμός των προσλήψεων είναι:
Νομός Ιωαννίνων
Δήμος Ιωαννιτών 126, Δήμος Ζαγορίου 5, Δήμος Ζίτσας 20, Δήμος Βορείων Τζουμέρκων 6, Δήμος Κόνιτσας 10, Δήμος Μετσόβου 9, Δήμος Πωγωνίου 16, Δήμος Δωδώνης 9.
Νομός Άρτας
Δήμος Αρταίων 67, Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη 9, Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων 9, Δήμος Νικολάου Σκουφά 24.
Νομός Πρέβεζας
Δήμος Πρέβεζας 57, Δήμος Πάργας 16, Δήμος Ζηρού 24.
Νομός Θεσπρωτίας
Δήμος Ηγουμενίτσας 30, Δήμος Φιλιατών 9, Δήμος Σουλίου 16.
Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι:
- Κλητήρες
- Αποθηκάριοι
- Επιμελητές
- Φύλακες
- Προσωπικό καθαριότητας
- Αρχειοθέτες
- Προσωπικό μαγειρείου
- Εργάτες διαφόρων ειδικεύσεων
- Βοηθητικό προσωπικό
Και προσλήψεις στο Δημόσιο
Ταυτόχρονα, άμεση πρόσληψη άνεργων απόφοιτων λυκείου και πτυχιούχων ΑΕΙ-ΤΕΙ σε ισάριθμες θέσεις του Δημοσίου σε ολόκληρη την Ελλάδα προβλέπεται μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.
Όσοι επιλεγούν θα εργαστούν σε ασφαλιστικά ταμεία, σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών, σε σωφρονιστικά καταστήματα και στον ΕΟΠΥΥ, ενώ οι συμβάσεις τους θα είναι πεντάμηνες, χωρίς ελπίδα να ανανεωθούν ή να παραταθούν.
Η λίστα που δημοσιεύθηκε χθες, δείχνει πως στην Ήπειρο, οι προσλήψεις αυτές ανέρχονται σε 2.042.
Οι ειδικότητες που επιλέγονται:
-Αγρονόμοι, Τοπογράφοι, Γεωπόνοι
-Επαγγέλματα Υγείας-Πρόνοιας (Νοσηλευτές, Οδοντίατροι, Γιατροί, Βρεφοκόμου, Ψυχολόγοι)
-Μηχανολόγοι, Μηχανικοί, Ηλεκτρολόγοι
-Αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί
-Χημικοί, Μηχανικοί Πληροφορικής και Δικτύων
-Πληροφορικής, Μηχανικών Η/Υ
-Εργοδηγοί
-Βοηθητικό προσωπικό
-Γενικών καθηκόντων
-Γεωλόγων, δασοπόνων, γεωτεχνικών
-Αποθηκάριοι
-Νομικοί και πολιτικών επιστημών
-Κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι
-Κλητήρες
-Παιδαγωγοί, φροντιστές
-Γραφίστες
-Κτηνίατροι
-Διοικητικού, οικονομικού, λογιστικού, γραμματείς
-Μεταφραστές, διερμηνείς
-Βιβλιοθηκονόμοι, τουριστικών επαγγελμάτων, στατιστική
Δυνατότητα συμμετοχής έχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα αξιολογηθούν με βάση τη διάρκεια ανεργίας, το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα, την ηλικία και την οικογενειακή κατάσταση.
Οι μηνιαίες απολαβές όσων επιλεγούν θα κυμαίνονται στα 490 ευρώ καθαρά για όσους είναι άνω των 25 ετών και στα 427 ευρώ καθαρά για τους νέους κάτω των 25 ετών, ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές τους θα είναι καλυμμένες. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).
Θετικό ισοζύγιο βλέπει
το υπουργείο Εργασίας
Από την άλλη, θετικό ισοζύγιο με 49.000 περισσότερες θέσεις μισθωτής εργασίας -κυρίως μερικής απασχόλησης- σε σχέση με τις απολύσεις και τις αποχωρήσεις εργαζομένων καταγράφει το υπουργείο Εργασίας μέσω του συστήματος «Εργάνη» αυτό τον μήνα.
Τη θεαματική αύξηση των προσλήψεων (η υψηλότερη που έχει «μετρηθεί» για τον μήνα Σεπτέμβριο) αποκάλυψε χθες, πριν από τη λήξη του μήνα, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, εκτιμώντας ότι «λόγω του υψηλού προστίμου που ανακοινώθηκε και ισχύει από τις 15 Σεπτεμβρίου ότι θα επιβάλλεται για τη μαύρη εργασία, δηλώθηκαν 49.000 εργαζόμενοι». Και αυτό έναντι μόλις 2.384 θέσεων που ήταν τον Σεπτέμβριο του 2012 και αλλεπάλληλων αρνητικών επιδόσεων από το 2004 και μετά (έως και -15.800 θέσεις).
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ημερησία», πάνω από το 50% των θέσεων αυτών είναι με καθεστώς μερικής απασχόλησης -και αντίστοιχα χαμηλότερο μισθό από τα κατώτατα νομοθετημένα όρια- προς αποφυγή του προστίμου των... 9.197 ευρώ - 10.550 ευρώ που επιβάλλεται ανά άτομο, αν οι επιθεωρητές εργασίας εντοπίσουν αδήλωτο (μη καταχωρημένο στις καταστάσεις προσωπικού) εργαζόμενο ηλικίας κάτω των 25 ή άνω των 25 ετών, αντίστοιχα (χωριστό πρόστιμο 500 ευρώ επιβάλλεται από τους ελεγκτές του ΙΚΑ αν είναι και ανασφάλιστος και επιπλέον 5.000 ευρώ αν ο εργαζόμενος είναι παράνομα απασχολούμενος αλλοδαπός).
Ο υπουργός Εργασίας προειδοποίησε ότι οι έλεγχοι θα είναι διαρκείς και επίμονοι καθώς «τα Ταμεία αιμορραγούν από την αδήλωτη εργασία και οι συντάξεις κρέμονται από αυτό». Πλήρη εικόνα για τα αποτελέσματα από το «κυνήγι» της μαύρης εργασίας θα έχει το υπουργείο τον Νοέμβριο, συμπλήρωσε ο Γιάννης Βρούτσης.

Από τον Ανεξάρτητο

Προτεινόμενα από Ειδήσεις

«Λευκοί» βανδαλισμοί σε εμπορικά καταστήματα

Με σπρέι και αφίσες σε βιτρίνες και τοίχους προτίμησαν άγνωστοι να «εκφραστούν» κατά της διενέργειας «Λευκή...

Αλλαγή κλίματος στη φιλοξενία των προσφύγων

Μειωμένος κατά πολύ ο αριθμός όσων παραμένουν στον καταυλισμό, «παράθυρο» για άφιξη νέων προσφύγων από τα ν...

Όταν η Αστυνομία κάνει το πρώτο βήμα προς τον πολίτη

1.295 δρομολόγια έφεραν σε επαφή με τους αστυνομικούς περίπου 6.000 άτομα

Δεν βλέπουν φως στο βάθος του τούνελ

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι της SPIDER

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ TWEETS